Heilige v/d Week

Heilige van de Week: Johannes Paulus II.

Paus Johannes Paulus II, geboren op 18 Mei 1920 als Karol Jozef Wojtyla, te Wadowice,Polen.  Er is veel over deze actieve paus te schrijven, zoveel dat er wel een aparte website voor gemaakt kan  worden.

Daar de Gemeenschap van de Zuivere Harten en Stichting Pura Corda zich o.a richten op jongeren en gezinnen belichten wij dit.

Paus Johannes Paulus II was een echte 'vader'. Hij omringde zich graag met jongeren. Op zijn initiatief zijn dan ook de Wereld Jongeren Dagen ontstaan. Maar ook is hij niet voor niets patroonheilige voor gezinnen. Johannes Paulus II zag het gezin als 'huiskerk' als basis voor een goede samenleving. Ook voor de (jonge) gezinnen zette hij zich met heel zijn hart in.

 

 

 

 

Een veelzeggend beeld: Paus Johannes Paulus II had een grote verering voor de Heilige Maagd Maria. De heilige Moeder van God had een speciale plaats in zijn hart.

 

 

Karol kardinaal Wojtyla werd op 16 Oktober 1978 op 58 jarige leeftijd verkozen tot paus. De eerste niet-Italiaanse paus sinds 455 jaar. De laatste niet-Italiaanse paus was Adrianus VI, de Nederlandse paus in 1522.

Citaat van Johannes Paulus II: " Een gesloten hart zou de ergste gevangenis zijn."

Heilige Johannes Paulus II, bidt voor ons.

Kerkelijke Feestdag

 

Totus Tuus: Geheel de Uwe.