Een Huwelijkse Getuigenis

" Zo zijn zij dus niet langer twee, één vlees als zij geworden zijn. Wat God derhalve heeft verbonden, mag geen mens meer scheiden. " (Mat 19,6)

Zodra je een keuze hebt gemaakt voor altijd, betekent dit dat je ieder moment keuzes moet maken.

Het is niet zo dat één mis in de week genoeg is, elke dag zodra we wakker worden gaan we het gevecht met onszelf aan, dus met onze zwakheden, slechte gedachten, proberen de stem niet te verheffen, niet roddelen, kortom elke dag is een vernieuwing.

Ik weet van mijn ijdelheid, mijn egoïsme. Ik heb mijn bewustzijn zodat ik weet dat indien ik niet verenigd ben met Jezus, ik in dat gevecht een nederlaag lijdt,

Het is niet zo dat Jezus onze zwakheden en nadelen meteen weghaalt, maar het gaat er met name om te volharden in het gebed en God te vragen mij bij te staan in mijn moeilijkheden.

Wij zijn geen ideale mensen, maar we willen graag investeren in ons huwelijk, dus lezen we de Bijbel, bidden we samen, overdenken. delen ons getuigenis en laten anderen toe in ons leven waardoor zij ons heiligen met hun aanwezigheid. Dus nodigen wij u uit tot de Gemeenschap van de Zuivere Harten om mee te bidden voor uw gezin, kinderen, kleinkinderen, naasten.

 

Soms denk je dat je niet kan leven zonder televisie, internet, sociale media of het iedere avond ontmoeten van andere mensen, maar probeer eens drastisch te veranderen van de zaken waar je afhankelijk van bent. Het is echt mogelijk om voldoening te vinden in het huwelijk. Jezus is er om je te genezen.

Wij vechten allemaal tegen de zonde en hebben een vijand, dat is de Satan.

Soms denk je wel eens, waarom bidden als ik toch een zondaar ben. Dat is hetzelfde als een hoestsiroop drinken terwijl je blijft hoesten, maar je gelooft dat het je zal helpen. Zo ook zal je geloof in God en Zijn aanwezigheid in je leven je redden.

De enige blijheid die iemand zou willen nastreven is de blijheid van het eeuwige leven in de hemel. Het pad naar de hemel is smal en moeilijk, maar laat Jezus je op die weg leiden.

De Gemeenschap van de Zuivere Harten wil je graag helpen om je door Jezus te laten leiden op het pad naar het eeuwige leven.

 

 

Het huwelijk ook een hulpmiddel om verliefd te worden op God. Liefde geven en anderen te dienen is het mooiste wat je voor elkaar kan doen.

Om al je zwakheden, minder goede kanten en zonden te dragen is niet makkelijk, maar Jezus is je nabij. Jezus wacht erop dat je hem alles vertelt, wat je pijn doet of wat zelfs hetgeen voor jou het moeilijkst is om te vertellen, Hij wacht op je. Wat voor jou onmogelijk lijkt, is met Jezus mogelijk. " En wie zijn kruis niet opneemt en Mij volgt, is Mij niet waardig " (Mat. 10, 38).

In het huwelijk kan er een orkaan komen die veel vernield waardoor je soms geheel opnieuw moet beginnen. Dat wederopbouwen doe je niet alleen, maar samen. God kan er voor zorgen dat je zwakheid je kracht wordt.

 

 

 

De heilige Moeder Teresa zei: " Als je de wereld wilt veranderen, ga dan naar huis en houdt van je gezin."